5 juni 2016
19:00

Toarpsalliansen

Referat: Sjömarkens IF - Toarpsalliansen

Igår mötte vi Sjömarken och vi visste sen innan att det skulle bli en jämn match. Och det får vi ändå säga att det blev. Sjömarken började dock starkast och definitivt hungrigast och gjorde 1-0 på en fast situation efter redan tre, fyra minuter.
Efter målet ryckte vi upp oss. Under kommande period åt vi oss sakta in i matchen o tog över mer och mer av spelet. Sjömarken är dock snabba och ställde om till försvarsspel med kontringar.
Efter ytterligare en stund, i en period då vi tyckte att vi nog hade haft mer av spelet, så kom 2-0. Kändes lite orättvis för stunden, även om det kanske inte var det sett över hela matchen så långt.
Båda dessa mål kom på fasta situationer och vi hade kanske kunnat styra undan dessa mål med lite mer aggressivt försvarsspel. Något att ta lärdom av till kommande matcher.
Första halvlek slutade dock med ett bra spel från vår sida, dessvärre utan att resultera i något mål. Emelie Eksells snygga skott skakade dock om dom lite och deras duktiga målvakt fick sträcka på sig ordentligt för att tippa ut den till hörna, via ribban... Det var nog vårt bästa läge. Tilda hade ett fint skott, som målvakten inte borde hunnit ned på, men som sagt, hon är duktig.
Inför andra halvlek pratade vi om att vara mer "på" och våga ta för oss o våga hålla boll och våga täcka ut bollar till eget inkast samt att steppa upp och i övrigt fortsätta det fina spel vi avslutade första halvlek med.
Tror att även Sjömarken hade pratat om att dra upp tempot, för i andra var det de som startade piggast och hungrigast. Vi fortsatte ändå att försöka spela vårt spel men spelövertaget fick vi inte riktigt i denna halvlek. Inte heller lyckades vi riktigt i våra anfall. Vi har en tendens att dra ner på tempot i anfallen när vi egentligen borde öka, vilket gör det lite enklare för motståndarens backlinje att hinna ikapp och avstyra.
Vi spelade överlag en bättre match än i fredags, även om vi vann då och förlorade idag. Vi hade bra tempo och fint spel på mittplan. Några passningar gick snett, men vi får räkna med felpass när vi ökar tempot. Det viktiga är att fortsätta spela bollen i ett högre tempo, så att vi vänjer oss vid det. Då kommer också bollen att göra mycket mer av jobbet åt oss och motståndarna kommer att få jobba mer.
Bra jobbat idag, trots tre insläppta mål. Vi tar lärdom av två av dem, det tredje - långskottet - var inte mycket att göra åt.. Nya tag o revansch kanske redan på onsdag?

tor 8 sep 2016, 17:45 Toarpsalliansen - Sjömarkens IF 1 - 6